Egyre több lakóingatlan épül Budapesten és az agglomerációban

Vissza

Budapesten és az agglomerációs övezetben mintegy 400 milliárd forint értékű lakóingatlan-beruházás várható a közeljövőben, írta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.

 

A fővárosban és vonzáskörzetében legdinamikusabb a fejlődés

 

Mintegy 10 ezer új lakóingatlan építése várható a közeljövőben Budapesten és a környező településeken.

 

Budapesten a várható ingatlanfejlesztések aránya így alakul:

-          70 %  társasházak

-          30 % egyéni fejlesztések

 

Maradnak az árak és a lakásméretek is

 

Budapesten és az agglomerációban a meglevő otthonok négyzetméterárai 160 és 750 ezer forint között szóródnak, a szervezetek nem számítanak áremelkedésre 2016-ban. A lakóingatlanok átlagos mérete 114 négyzetméter, az országos átlag 101 négyzetméter. Az ingatlanfejlesztésben érdekelt vállalkozások a felmért igények alapján úgy látják, hogy ezek a méretek sem változnak a közeljövőben.

 

Felújításra váró otthonok

 

A szervezetek szerint Budapesten az országoshoz képest kritikusabb a szakmunkáshelyzet, valamennyi építőipari alapszakma hiányszakmának minősül. Az építési vállalkozóknak ezért jobban meg kell fizetniük a munkásokat azért, hogy a megrendelt épületek jó minőségben és határidőre készüljenek el. A fővárosban 911 ezer lakóingatlan van és minden negyedik lakóingatlan felújításra szorul.

 

 

(Forrás:http://realista.hu/ingatlanpiac/budapesten-10-ezer-uj-lakas-epulhet/130601

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése