Parkfejlesztés a Városligetben

Vissza

Hamarosan elkezdődik a Városliget újjáépítése, koros épületeinek renoválása. A legújabb tervek szerint hamarosan egy kellően gondozott és tiszta közpark látványa fogadja majd a látogatókat, sportolókat. A tervezett fejlesztésekben szerepel a régi épületeket helyettesítő újak megépítése, amelyeket a jelenleg lebetonozott területen szándékoznak felhúzni. Közép-Európa egyik legnagyobb parkfejlesztésének révén a zöldterületek aránya 60%-ról 65%-ra emelkedik majd 2018-ra, míg a park általános minőségét alapjaiban fogják feljavítani – ígéri a Városliget Zrt.

 

A Liget rehabilitációjának köszönhetően a körülbelül 50 000 négyzetméteres parkoló megszűnik, így a betonnal borított területek mennyisége jelentősen lecsökken, az autók pedig a föld alatt húzódó mélygarázsokban parkolhatnak. A járművek helyett a családosok és a gyalogosok vehetik birtokba a korábban zajos és zsúfolt területeket és a parkoló helyét a Dózsa György úton, amelyet részben zöldterületekkel helyettesítenek, részben pedig az új Városligeti Színháznak és a Néprajzi Múzeumnak adnak helyet vele.

A park akadálymentesítését a következő években végzik el. A régi, leromlott állapotú épületek helyére a világ legelismertebb építészei közül terveztek múzeumokat. Az Új Nemzeti Galéria tervezéséért a Pritzker-díjas SANAA felel, míg a Magyar Zene Házának tervei az Innovátor-díjas Fudzsimoto Sou munkáját dicsérik.

Az elhanyagolt infrastruktúra helyére a tervek szerint új, biztonságos és kivilágított sportpályák, korszerű játszóterek és sétányok lépnek, amelyek harmonizálnak majd az új, megnövekedett zöldterülettel. A tájépítészeti pályázat áprilisban zárul, a határidő lejárta után pedig megismerhetőek lesznek a park új tervei. A Liget újra a szabadtéri sportok otthona lehet: a futók és a kocogók biztonságban, éjjel-nappal sportolhatnak ezután.

 

(Forrás: http://realista.hu/ingatlanpiac/total-lerobbant-a-varosliget-milyen-lesz-a-feltamadas/130414)

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése