20%-kal többért megy a felújított lakás Budapesten, csak egyre kevesebb van

Vissza

Jelenleg Budapesten jelentős különbségek mutatkoznak lakás ár és lakás ár között, amely leginkább az ingatlan állapotának tudható be. Az ingatlan.com elemzése szerint akár 20%-kal is többet kell fizetni a felújított lakásokért, a probléma csak annyi, hogy a jó minőségű felújított lakásokból egyre kevesebb van a piacon.

A közel 20 ezer magánszemély által feladott hirdetést vizsgálva látható, hogy a felújított ingatlanokért akár 20%-kal is többet kérnek, mint a felújítandó ingatlanokért. A kereslet pedig igazolja, hiszen ezekből a típusú ingatlanokból egyre kevesebb van a piacon.

“A felújítottként hirdetett lakások számának csökkenése annyiban meglepő, hogy 2018 első felében a lakásépítések és lakásfelújítások terén végrehajtott beruházások az összes hazai beruházás értékének 17 százalékát tették ki. Ennek ellenére a jó állapotú és minőségű lakások továbbra is hiánycikknek számítanak a piacon, mert a legjobb minőségű ingatlanok hamar gazdára találnak." - mondta el Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Forrás:

https://www.portfolio.hu/

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése