2017 legdrágább és legolcsóbb ingatlanjai

Vissza

Hogy hangzik egy kastély az Andrássy úton? Vagy inkább egy kastély távol a város zajától? Nincsenek nagy igények, csak egy kis magány legyen? Semmi akadálya! Már, ha meg tudjuk fizetni... De nem feltétlenül kell milliárdokat költeni egy jó befektetésre, csak meg kell látni a lehetőséget. Az ingatlan.com összeszedte 2017 legdrágább és legolcsóbb ingatlanjait. Ezekből válogatunk most.

A fent említett kastély az Andrássy úton egy több mint kétezer négyzetméteres alapterületű, 18 szobás, kiváló állapotban lévő ingatlan. Igaz, 5,6 milliárt forintért kínálta eladásra a tulajdonos. A jelenlegi netto átlagfizetéssel számolva ezért a lehetőségért több mint 800 évet kellene dolgozni – ami valljuk be őszintén, meddő próbálkozásnak tűnik az átlagember számára.

2017_legdragabb_es_legolcsobb_ingatlanjai2

A második helyezett a drágasági listán egy Baranya megyei kastély. A bükkösdi Petrovszky-kastély barokk stílusával, 150 ezer négyzetméteres kertjével és az éplet 2500 négyzetméteres alapterületével a valódi elvonulás élményét jelentheti – bárki számára, aki 2,5 milliárd forintot tud kínálni érte.

Nagy öröm mindenképpen, hogy Magyarországon még találunk olyan kastélyokat, amelyek megőrizték nemes, és páratlan állapotukat.

Valamivel kevesebb, azaz 2,29 milliárd forintért visszatérhetünk Budapestre egy 500 négyzetméteres, 10 szobás villába is. A Svábhegyen található ingatlan szintén kiváló állapotú, és fantasztikus kilátással rendelkezik.

A kastélyok és villák után azonban lássuk, melyek voltak az elmúlt év legolcsóbb hirdetései. 300 ezer forintért hirdettek meg egy családi házat Egerfarmoson és ugyanennyiért került a piacra egy rácalmási vályogház is. Sajnos vidéken nagyjából ennyit érnek a családi házak, ha nem nagyvárosban találhatók, kis alapterületűek, ráadásul felújítandók.

2017_legdragabb_es_legolcsobb_ingatlanjai3

 

Végül zárjuk a sort egy kivételes vétellel. Az év legolcsóbb ingatlanja egy 30 négyzetméteres ház, amihez azonban 2 ezer négyzetméter telek is tartozik. Az ingatlan Tápióbicskén, Pest megyében található, és mindössze 100 ezer forintot kért érte a tulajdonos. Meggondolandó.

 

Forrás:

http://hvg.hu/gazdasag/20171230_Ezek_az_ev_legdragabban_es_legolcsobban_kinalt_ingatlanai

Kép: ingatlan.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése