2018 az új építésű ingatlanok éve lesz?

Vissza

Az elmúlt másfél-két évben elindított fejlesztések jelentős része a várakozások szerint 2018-ban kerülnek átadásra. Ezzel, hiába zárt jó évet a tavalyi esztendő új építésű lakások tekintetében, idén további növekedésre számíthatunk.

Az Otthon Centrum felmérése szerint 2017-ben nagyjából 150 ezer új lakás került adásvételre. Ez a szám idén 160 ezerre nőhet. Továbbra is tarja vezető pozícióját Budapest, illetve a jó adottságokkal rendelkező agglomerációk.

Vajon mennyit kell várnia egy eladónak, hogy vevő érkezzen lakására, még nem tudni biztosan. Azonban valószínűsíthető, hogy a várakozási idő kicsivel lerövidül, így egy átlagos panellakást bő két hónap alatt, téglalakást három hónap alatt, míg családi házat valamivel rövidebb, mint hat hónap alatt lehet majd sikeresen értékesíteni. Az átlag árnövekedés 5-20% között mozog majd, az értékesíteni kívánt ingatlan típusától függően. Ez egyértelműen enyhülésnek számít az elmúlt évhez képest. 

Szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy az olcsó lakáshitelek és a Családi Otthonteremtési Kedvezmények továbbra is lendületben tarthatják a piacot. Egy másik fontos körülmény a 2019 végéig érvényben levő 5%-os áfakulcs, mely az ingatlanok értékesítése szempontjából jó ösztönzőerő marad azok számára, akik értékesítenék lakásaikat. Így tehát hiába választják sokan a használt lakásvásárlást, az új lakások eladása is dinamikusan növekszik majd.  

 see_magyar

 

Forrás:

http://m.portfolio.hu/ingatlan/lakas/uj-lakasok-2018-lesz-a-nagy-attores-eve.271983.html 

http://www.origo.hu/gazdasag/20171228-valtozas-jon-a-lakaspiacon.html

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése