2019 – Budapest Európa Sportfővárosa

Vissza

"Büszkék lehetünk erre a címre, a sportolóinkra, szakembereinkre, és Budapestre.” Szabó Tünde, sportért felelős államtikár szerint nagy elismerés Budapest számára, hogy viselheti ezt a címet a következő évben. A stafétát Szófiától veszi át a magyar főváros.

Az Európa Sportfővárosa titulust 2001 óta minden évben a kontinens egyik, 500 ezer főnél nagyobb városa nyerheti el. A városnak az adott évben összesen legalább 365 sporteseményt kell rendeznie, beleértve a helyi, közösségi, regionális, országos, illetve nemzetközi versenyeket.

A tavalyi nagysikereű vizes VB rendezés is egyértelműen megmutatta, hogy Budapest kiváló színvonalú otthona tud lenni a nemzetközi sporteseményeknek is. Nem elfelejtve azt sem, hogy a magyarok mennyire sportszerető nép, akikkel könnyű és élvezetes a fővárost sportfővárossá tenni.

Szabó Tünde úgy véli, hogy a titulus “egyértelmű elismerése annak, hogy méltó házigazdái tudunk lenni nagyszabású sporteseményeknek, valamint, hogy a szabadidő- illetve az utánpótlássport terén is kiemelt szerepet töltünk be a nemzetközi sportéletben.".

budapest_sport

Magyarország 2006-ban 6, 2010-ben 34 kormány által támogatott világeseményt rendezett Magyarország, majd tavaly már 113-at. Budapest - népességénél és gazdasági erejénél sokkal jobban szerepelve - 2016-ban és tavaly is a hetedik helyet foglalta el ebben a tekintetben a világ fővárosai között,. A kormánybiztos több mint tíz indokot sorolt fel a magyar főváros mellett, többek között a jó megközelíthetőséget, a magyarok sportszeretetét, valamint azt, hogy Budapest a világ egyik legbiztonságosabb nagyvárosa. 

Forrás:

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20180227-sport-budapest-lesz-2019-ben-europa-sportfovarosa.html

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése