A budapesti ingatlanpiacokon figyelemre méltó fejlődés várható

Vissza

Többek között a fenti mondat is elhangzott Európa legrangosabb ingatlanpiaci vásárán Franciaországban, a MIPIM-en, amelyen Magyarország is képviseltette magát.

 

Hazai ingatlanfejlesztők Cannes-ban

A MIPIM-en közép-kelet-európai országok versenyképességének javításáról és a régiós kockázat csökkentéséről szóló panelbeszélgetésen a régió meghatározó piaci szereplői mellett rész vett a Magyarországi Nemzeti Befektetési Ügynökség elnöke és az RICS Magyarország elnöke, Noah Steinberg, aki egyúttal az egyik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztő, a WING Zrt. vezérigazgatója. 

 

„Az ingatlanpiac a bizalomra épül”

- mondta Noah Steinberg a bizalomról és az ingatlanokhoz kapcsolódó pontos információ- és adatközlés fontosságáról szóló prezentációjában. Az amerikai származású ingatlanfejlesztő szerint a következő feltételeknek kell teljesülni, ahhoz, hogy olyan új épületeket hozhassanak létre, amelyek révén értéket tudnak teremteni:

-A bérlőnek bíznia kell a vállalkozása jövőjében, hogy hosszú évekre előre el tudja magát kötelezni egy szerződéses viszonyban.

-A banknak bíznia kell a stabil gazdasági növekedésben.

- A befektetőknek pedig bízniuk kell a biztos és kiszámítható jogi és gazdasági környezetben.

„A bizalom alapkövei a megbízható és pontos információk és adatok. Az RICS által megfogalmazott szabványok nagyban segítik az ingatlanokhoz kapcsolódó teljes körű és pontos adatszolgáltatást" – közölte Steinberg.

 

Az ingatlanpiacokon figyelemre méltó fejlődés várható

A közép-kelet-európai régió befektetési tendenciái azt jelzik, hogy a legtöbb piacon pozitív a hangulat, az országok többségében viszonylag erőteljes a gazdasági növekedés, az ingatlanpiacokon pedig figyelemre méltó fejlődés várható. Különösen igaz ez Budapest, Prága és Szófia esetében. Az optimista piaci várakozások akkor változhatnak, ha a helyi piacok nem képesek kiszámítható és egységes működési feltételeket nyújtani.

 

 

(Forrás: http://www.portfolio.hu/ingatlan/iroda/budapest_oriasi_fejlodes_elott_all.1.229503.html)

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése