A legszámottevőbb építészeti projektek Budapesten

Vissza

A lehetőségek jelenleg kedvezőek a jó tervek megvalósítására a fővárosban. Ez többek között abból is látszik, hogy Budapesten jelenleg is hatalmas fejlesztések vannak folyamatban. Olyan szabályokat kell figyelembe venniük a fejlesztőknek, mint az, hogy irodaházak esetén a földszinten üzleteket kell kialakítani, a földszint alatt pedig mélygarázst, de még sok másik elengedhetetlen funkció is szóba kerülhet a jövőben. A belváros terhelésmentesítése az egyik legfőbb szempont az új szabályozások bevezetésénél, és az így létrehozott vendéglátóipari egységek, üzletek, szállások és élelmiszerboltok ehhez mind hozzájárulhatnak.

Dél-Buda

Etele Pláza építése és a hozzá kapcsolódó projektek egész Dél-Buda életére hatással lesznek. Szintén a Futureal csoport fejlesztésében készülő Budapest One irodapark, ami a Kelenföldi pályaudvar és az M1-M7 kivezető szakasza között épül, is hatással lesz a terület városrészi központtá válására.

A Property Market fejlesztésében épülő Mol székház szintén Dél-Budán található, a Kopaszi-gát és a Budafoki út közötti 15 hektáros területen. A csökkentett forgalmú, önálló bevásárló utca és szórakozóhelyek kialakítása mellett szállodákat, lakásokat, irodákat és sportolási lehetőséget ígérnek az arra járóknak.

Észak-Pest

Az Agora Budapest, a HB Reavis fejlesztésében Észak-Pesten, öt magasházból, 136 ezer négyzetméter irodából, 11 ezer négyzetméter kereskedelmi egységből fog állni. Az ígéretek szerint 2023-ra készül el, és több mint 12 ezer embernek fog munkahelyet biztosítani. A GTC fejlesztésében épülő Twist komplexummal egészül ki ez a fejlesztés, így, ha a környék kiegészül megfelelő szórakozási, kulturális és bevásárlási lehetőségekkel egy új városrészi központtá alakulhat.

Westend mögött

Central Park, ami a Westend mögött helyezkedik majd el, már láthatóan városközponti funkciókat fog betölteni. Hipermodern megoldások és rengeteg zöld felület lesz jellemző a Gránit Pólus csoport fejlesztésére. A két hektáros park fogja biztosítani a készülő lakások, irodák és szálloda látogatóinak szabadságérzetét. Ezt a fejlesztést a modern építészeti megoldások teszik a leginkább vonzóvá.

Váci út

Reno udvar, a Váci úti irodafolyosó másik nagy beruházása, egy volt csavargyári területen helyezkedik majd el, amelynek projektgazdája az Optima Befektetési Zrt. A City 2020 projekt összesen 6,7 hektáron fog megvalósulni, és a 90 méteres irodaépület mellett lakások, üzletek, szórakozást és kikapcsolódást szolgáló egységek épülnek.

A Váci úton kettő nagyobb irodaház is épül. Az egyik a Dózsa György út és az Angyalföldi út sarkán, a másik a Vízművek székházának helyére, a SKANSKA fejlesztésében. Több ezer munkahelyet hozhatnak létre ezeken a területeken, azonban most még nem lehet tudni olyan funkciókról, amiktől ez a környék is városrészközponti szerepet tölthetne be.

Népliget közelében

Liberty House a Wing Zrt. fejlesztésében 40 ezer négyzetméteres irodakomplexumnak készül a Népliget közelében. Megfelelő funkciók kialakításával ez a fejlesztés megteremthetné a Lurdy ház és a Népliget közti kapcsolatot, lakóépületek és egyéb funkciók kialakításával pedig egy új városközpont jöhetne létre itt a már átadott Telekom székházzal együtt.

Dél-Pest

Dél-Pesten, az egykori Közvágóhíd területén is hatalmas beruházás készül. A 7-12 szintes tömbökben 1232 lakás és 45 ezer négyzetméternyi irodahelyiség kap helyet. Emellett kétszáz hotelszoba és kétezer férőhelyes mélygarázs is épül a megannyi étterem és áruház mellett.

 

Forrás:

Portfolio

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése