A túlturistásodott városok uniós szabályozást kérvényeztek

Vissza

Átfogó uniós bérlakás szabályozást kezdeményezett tíz európai nagyváros az Európai Bizottságnál, az Airbnb miatt felforgatott lakáspiacok miatt.

Prága is csatlakozott azokhoz a nyugat-európai városokhoz, akik a bérlakáspiacot fejre állító Airbnb szabályozását kezdeményezték, derül ki a Radio Praha híreiből. A kezdeményezésben Amszterdam, Barcelona, Berlin, Bécs, Brüsszel, Krakkó, München, Párizs és Velence vesz még részt.

Az egységes európai szabályozásért az Európai Bizottságnál lobbiznak az érintett városok, mivel a turisták számának emelkedése és a rövid távú szálláskiadás elterjedése mellett a városokba betelepülők száma is dinamikusan növekszik, aminek következtében bérlakás hiány alakult ki.

15 év alatt ez 150 ezer új betelepülőt jelent, ami 12 százalékos növekedés, és a turisták száma is nőtt. A városvezetés eddig sikertelenül kért segítséget a kormánytól. Információt akarnak kapni a kiadott szobák számáról, és még az alkotmány módosítást is el tudják képzelni, mivel Prága központjában egész lakóházak alakultak át szállásokká.

 

Forrás:

Infostart.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése