Ahol vagyonokat lehet keresni a lakásokkal: a XIII. kerület

Vissza

Bár az árak jelentősen nőttek, ami rontott a kiadási célra vásárolt lakások hozamtermelő képességét, még mindig vonzó alternatíva lehet az ingatlanokba történő befektetés. A befektetők körében a XIII. kerület a belváros után kimondottan kedvelt területnek számít.

 

Ahol a lakáskiadás 5,2 százalékos hozamot nyújt

A Portfolio kalkulációja szerint a XIII. kerület a bérlők körében népszerű budapesti kerület. Itt hosszú távú lakáskiadással 5,2 százalékos hozamra is szert lehet tenni. A területen található lakások pedig a jövőben is jól kiadhatóak lehetnek, a számtalan irodaház mellett továbbiak is épülnek, melyek növelhetik a bérlői keresletet, illetve a belvárosból kiszoruló egyetemisták számára is kézenfekvő megoldást jelenthet a kerület választása.

 

A hosszabb távú bérbeadást választók népszerű célpontja

A belvárosi lakáspiac szinte hihetetlen mértékű dráguláson ment keresztül az elmúlt két évben, akik pedig már nem engedhették meg a belvárosi árakat, elkezdtek más célpontok között is körülnézni. A XIII. kerület a belváros után kifejezetten népszerű területnek számít a befektetők körében. De a kerület elsősorban a hosszabb távú bérbeadást választók körében számít népszerűnek. A XIII. kerületet számos kedvező tulajdonsága teszi a hosszú távú lakáskiadás mellett döntők kedvelt területévé. A Váci úti folyosó közelsége miatt a fiatal munkavállalók előszeretettel választanak a kerületben bérleményt, de az egyetemisták körében is népszerű területnek számít a jó közlekedési lehetőségek miatt ugyanis könnyen elérhető a belváros. A fenti két csoport mellett azonban szintén a jó közlekedés miatt a város más pontja is könnyen elérhető, így a máshol munkába álló fiatal dolgozók körében is potenciális célpontnak számít.

 

Továbbra is népszerű célpont lehet a XIII. kerület a befektetők körében


A befektetők körében a XIII. kerület a jövőben is kedvelt maradhat, mivel az itt található lakásokat várhatóan a továbbiakban is jól lehet majd kiadni. A következő években több irodafejlesztés befejezése várható, ami növeli a bérlemények iránti keresletet, de a bérlőként megjelenő egyetemi diákság is egy potenciális bérlői réteg maradhat. Utóbbiak különösen azért, mivel a belvárosból a magas árak és a rövid távra kiadó lakások térhódításával párhuzamos csökkenő kínálat miatt egyre inkább kiszorulnak, és egyik legközelebbi helyszínként a XIII. kerület kézenfekvő választás lehet a számukra.

(Forrás: http://www.portfolio.hu/)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése