Budapest a Top 5 leggyorsabban fejlődő turista városok között

Vissza

Minden évben összeállít a Mastercard egy olyan rangsort, amely a külföldi látogatók száma és költései alapján hasonlítja össze a túristák által leginkább látogatott városokat. A tavalyi évet vizsgáló jelentés alapján Budapest népszerűsége egyre csak nő – a külföldiek szeretnek nálunk időt tölteni.

Bár azzal nem árulunk el titkot, hogy nem Budapest a világ leglátogatottabb városa (ezt a címet Bangkok, London és Párizs viseli), mégis a legnagyobb mértékben bővülő európai célállomások között bekerült a legjobb ötbe. Ez azt jelenti, hogy évről évre jelentősen nő a látogatók száma, és az általuk elköltött összegek is.

Budapest éves növekedési rátája a Mastercard felmérése szerint 8,6%, amellyel olyan nagyvárosokat utasított maga mögé, mint Amszerdam, Berlin vagy Moszkva. Az adatok alapján a tavalyi évben az idelátogatók több mint 1 milliárd amerikai dollárnak megfelelő összeget hagytak Budapesten, melynek közel 15%-át fordították szállások kifizetésére. A legtöbbet étteremre és vásárlásra költenek. És hogy hányan jártak nálunk a fenti költési szokások mellett? 3,7 millió turista élvezheti Budapest egyedülálló látványosságait, kiváló ételeit, és remek szállodáit. Mert Budapesten érdemes időt tölteni.

 

Forrás:

http://index.hu/gazdasag/2017/09/26/turizmus_mastercard_rangsor_nagyvarosok/

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése