Budapest jelentősebb fejlesztései

Vissza

A Stadionok környékének fejlődésével potenciális lehetősége jöhet létre új városközpontnak a VIII., a X. és a XIV. kerületek határánál. Ezen a környéken a fejlesztések értéke megközelíti a 450 millió eurót az új stadion nélkül. Az erősödő konferenciaturizmus kiszolgálására rengeteg figyelmet fordítanak.

A Hungexpo Keleti pályaudvar és Örs vezér tere közé eső területe mindig is fontos, de elhanyagolt volt, azonban ez most megváltozni látszik a fejlesztési terveknek köszönhetően. Egyesek szerint a főváros legdinamikusabban fejlődő környékévé válhat.

Hungexpo területe megújul

A Hungexpo környéke teljes megújuláson fog átesni, Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatójának elmondása szerint, két új kiállítási csarnok és egy fogadócsarnok hozzáadásával, és a már meglévő épületrészek felújításával. A beruházásnak és az ebből következő tereprendezésnek köszönhetően növekedni fog a zöldterület. Az egyszerű és gyors megközelíthetőség ügyében zajlanak a tárgyalások a BKK-val.

A Hungexpo céljai közé tartozik, hogy egy komfortos és kellemes, minden igényt kiszolgáló helyszínt adjanak a Budapestre érkező nemzetközi kongresszusoknak. Erre az egyik pavilont jelölték ki, aminél szintráépítéssel létrejön egy korszerű technikával felszerelt, számos szekcióteremmel rendelkező, akár 2000 fős plenáris ülésre is alkalmas kongresszusi helyszín.

"A Hungexpo és környéke ideális távolságra van a reptértől és a belvárosi szállodáktól, ezért is szeretik a nemzetközi kongresszusok, konferenciák, sportesemények szerevezői. A környéken tervezett, vagy akár már zajló ingatlanfejlesztések mindenképpen erősítik egymást. Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a közös érdekeket, és minél többet profitáljon ne csak a Hungexpo, de a környék lakossága is az itt zajló kulturális, turisztikai vagy sport célú ingatlanfejlesztésekből." – mondta el a cégvezető.

A konferenciaturizmus is erősödik

A Papp László Sportaréna mellett álló Hotel Aréna épülete a Danubius Hotels szállodalánchoz tartozik, ami az üzleti turizmusra összpontosít.

"Nagyon örülünk és számunkra is kedvező, hogy szállodánk, a Hotel Aréna környezete szépül, a terület szolgáltatási spektruma és minősége ugrásszerűen megnövekszik a fejlesztések által. A kereskedelmi ingatlanok, irodakomplexumok és szolgáltató épületek létesítése, a Hungexpo felújítása számos látogatót vonz majd. Nem titkolt célunk - és ezt szolgálják jelentős beruházásaink is -, hogy tovább erősítsük pozíciónkat az üzleti turizmus területén. Ez nincs másképp a Hotel Aréna esetében sem. A Stadion és vonzáskörzetének fejlesztései számunkra is kiváló lehetőségeket jelentenek, hiszen a fejlesztések és egy újabb központ kialakulása növeli a konferenciaturizmust és az üzleti céllal érkező vendégek számát." – fejtette ki Kovács Balázs, a Danubius Hotels Group vezérigazgatója.

K27 Kerepesi Business Center - Kerepesi út

A Kerepesi úton hotel és irodaház építése várható, mondta Rudolf Riedl MRICS, a Strabag Real Estate ügyvezető igazgatója. A K27 Kerepesi Business Center 2,3 hektáros területen helyezkedik majd el, azonban 60 ezer négyzetméteres irodaterület helyett csak 30 ezer négyzetmétert fejlesztenek, de emellett 200 lakóingatlant is terveznek az épületbe. Az év közepén is elindulhat a munka, amennyiben minden engedélyt megkapnak.

Hungária körút

A Puskás Ferenc Stadion megálló fölé tervezett irodaépületről bővebben Barta Ferenc, Zugló főépítésze számol be:

"Ahogy a Váci út tengelyén egy hosszú távú stratégia részeként kialakult egy irodapiaci, és kereskedelmi ingatlanokból álló központ, úgy a Hungária körút is alkalmas lehet ugyanerre a feladatra. A körút felfűzi a fejlesztési területeket, a Kacsóh Pongrác útnál ott az M3 Business Center, pár évvel ezelőtt készült el a Hungária körút és az Erzsébet királyné útja találkozásánál a Groupama Biztosító székháza, az OTP Ingatlan befejezte a Hungária Center irodaházat a Tábornok utcánál. Az átellenes sarkon van az Aréna Corner irodaház, a WING már készíti a tanulmányterveket a Siemens székház és környékének beépítéséről, ezzel szemközt pár éve nyitotta meg hatalmas BMW-szalonját a Wallis Motor Pest, illetve a Budapest Környéki Törvényszék mögötti telken várhatóan szállodafejlesztés indul a közeljövőben. A környéken a Danubius Aréna Hotel jól prosperál, azonban a kerület nem bővelkedik jó minőségű szállodákban, az érkező turisták, illetve a sportolók számára sincs elég hely a kerületben."

Az Atenor által fejlesztés alatt lévő Aréna Business Campus, egy összesen 72 ezer négyzetméteres, négy épületből álló irodapark a VIII. kerületben épül majd meg. Az első irodaházat 2019-ben adják át várhatóan.

"A metrómegálló feletti részen a szabályozási kereteknek akár egy 200 méter hosszú épületegyüttes is megfelelne, ami cirka 30 méter magas lehetne, ez várhatóan kilenc szintet jelent. Természetesen ez csak lehetőség, a megvalósítás ezen túl a fejlesztőn múlik, az viszont biztos, hogy épület nem terhelhet a metróra, és mivel lehetőség van a 100%-os beépítésre, a zöld felületeket például az épület tetejére és homlokzatára kell vinni, illetve a metróból kiáramló tömeg közlekedését is biztosítani kell. Az első szintre kereskedelmi egységek, ezek fölé parkolószint szükséges, ezután jöhetnek az irodaszintek" tette hozzá a főépítész.

 

Forrás:

Portfolio

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése