Drágák az új lakások - Már 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal is találkozhatunk!

Vissza

„A legdrágább fővárosi kerületekben bőven 1 millió forint feletti átlagos négyzetméterárakkal találkozhatunk, de akad olyan pesti városrész is, ahol már 300 ezer forintos egységáron is vásárolhatunk lakást” – írja a portfolio.hu. A 2016-ban a lakásárak emelkedésétől és az új építések újra beindulásától volt hangos a lakáspiac. A fővárosban számos fejlesztő indított új projekteket, sok lakás pedig már a tervasztalról elkel - olyan árakon, melyek néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlenek lettek volna.

A Budapesti Lakáspiaci Riport (az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index közös vállalkozása) összesen 323 projektben, több mint 10 000 fővárosi új építésű lakásról gyűjtött adatot, amelyeket 2016 utolsó negyedévében értékesítettek vagy értékesítésre kínáltak. Mivel több olyan nagy fejlesztő is akad, mely nem hozza nyilvánosságra árait, így az adatbázis nem fedi le teljes mértékben a budapesti újlakás-piacot, de jól reprezentálja azt.

Az elérhető adatok alapján az átlagos budapesti új építésű lakás alapterülete 61 négyzetméter. Mintegy 47 százalékukhoz terasz is tartozik, mely átlagosan 16 négyzetméteres, nagyjából 40 százalékuk erkéllyel rendelkezik, melynek átlagos mérete 10 négyzetméter, 7 százalékukhoz pedig átlagosan 96 négyzetméteres kert kapcsolódik.

Hol találkozhatunk bőven 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal?

Ahogy a táblázatból kiderül, a legdrágábban az 5., illetve a 12. kerületben vásárolhatunk új építésű ingatlant - ezeken a helyeken jóval 1 millió forint feletti négyzetméterárakkal találkozhatunk. A drágább lokációk közé tartozik még Budán az 1., 2., a 3. és 11. kerület, valamint Pesten a 6-9. kerületek, ahol az egységárak 600 és 900 ezer forint körül mozognak.

ujlakasar-20161223

Mely kerületekben kedvezőbbek az árak?

Két pesti kerület, melyek a lakásépítések hőskorában a legnagyobb számban vonzották a fejlesztőket, a 13. és 14., valamivel olcsóbbak, 500 és 600 ezer forint körüli négyzetméterárakkal. Budapest többi - külső - kerületeiben 500 ezer forintos egységár alatt vásárolhatunk, sőt a városközponttól legtávolabb eső kerületekben már 400 ezer forint alatt is hozzájuthatunk egy négyzetméternyi új építésű lakáshoz.

(Forrás: http://www.portfolio.hu/)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése