Egyre népszerűbb befektetés az újlakás

Vissza

Újabb fordulatot vett a lakáspiacon a befektetés-bérbeadás. A kialakult új trend azt mutatja, hogy a befektetők inkább fordulnak az instant megoldások felé, mint korábban – azaz sokkal népszerűbb az új vagy újszerű lakás, mert azt azonnal jó áron ki is tudják adni. Korábban az is jó befektetés volt, ha felújítandó lakást kedvező áron megvásároltak, majd a rendbetétel után szintén jó áron ki tudtak adni. A mai magas bérleti díjak és az építőipar leterheltsége miatt azonban ez már nehéz, hosszadalmas, és költséges. 

Az ingatlanárak igen magasra nőttek az utóbbi időben, főleg, ha a jó elhelyezkedést is figyelembe vesszük. Míg a külvárosi területeken egy kétszobás lakás havi bérleti díja 80-120 ezer forint között mozog, a belváros felé a 120 ezer forintos havi bérleti díj csupán a kiinduló ár. Az egyik legnépszerűbb pesti kerületben, a XIII. kerületben 120-175 ezer forint között találjuk a kisebb lakásokat, a nagyobbakat pedig 180-190 ezer forint között.

Más belvárosi kerületekben is inkább 120-125 ezer forint közötti havi bérleti árakon lehet lakást találni, mint például a VIII. és IX. kerületekben. A budai oldalon sem más a helyzet, ott a XI. kerület az egyik legnépszerűbb városrész, és hasonlóan magas árakkal kell számolni, mint a XIII. kerületben.

A jó ingatlan pedig jó helyen található, ezért aki nem szeretne órákat tölteni utazással, kénytelen elfogadni ezeket az árakat. Másik fontos szempont a bérlők és vásárlók között a jó állapot és gépesítés, bútorozottság kérdése. Éppen ezért a befektetők is ilyen lakásokat keresnek. Ahhoz, hogy jó áron tudják bérbe adni az ingatlant ezek mind fontos kritériumok számukra is.

A bérlakás-kínálat jelenleg viszonylag szűk, ezért érdemes nagyon alaposan keresgélni akár bérlésen, lakásvásárláson, akár befektetésen gondolkodunk. Sokszor már baráti és ismeretségi körön belül gazdára találnak a legjobb ingatlanok, azonban nem szabad feladni a keresesést. És ha megtaláltuk a jó lehetőséget, várni sem érdemes túl sokáig, hiszen az áremelkedés továbbra is tart: a tavalyi évhez képes már most 5-10 százalékos volt a drágulás mértéke a piacon. Szakértők szerint pedig ez tovább emelkedhet, ahogyan az egyes folyamatban lévő projektek elkészülnek.

Forrás:
https://www.vg.hu/vallalatok/egyre-jobb-befektetes-az-ujlakas-885829/

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése