Érdemes a kötöttpályás közlekedésre is gondolni, ha ingatlanban utazik

Vissza

Jelentősen növeli az ingatlan értékét, ha infrastrukturális jellemzői között szerepel egy-egy kötöttpályás lehetőség is, legyen szó akár HÉV-ről, akár metróról vagy akár vasút vonalról. Ez derül ki az FHB legfrissebb elemzéséből, mely az aktuális Lakásárindexet vette górcső alá. Ebből szemezünk most mi is.

A kötöttpálya előnyei számosak, hiszen a bevezető utak túlterheltsége miatt rengeteg dugózástól, felesleges utazással töltött időtől, stressztől és költségektől szabadít meg. A jobb közlekedési lehetőségek vonzzák az új munkahelyek létrehozását, és könnyebbé teszi a munkahely keresést is. Budapest határai így szinte kitolódnak, könnyebben kapcsolhatók be a környező városok Budapest vérkeringésébe. Az infrastruktúra és annak fejlesztése pedig jótékony hatással van a lakáspiac aktivitására is.

Az elemzés során összevetették azon lakások értékét, melyek nincsenek közvetlen metró kapcsolat közelében, és azokét, amelyek viszont igen. Az eredmény: egyértelmű összefüggés van a kötöttpályás közlekedésre való lehetőség és a magasabb átlagárak között.

picturecdp

Budapesten belüli ingatlanok

A metró vonalak közelsége növeli az ingatlanok értékét, legyen szó belvárosi vagy külvárosi lokációkról. Ha van a közvetlen közelben lehetőség metrókapcsolatra, akkor szinte bárhová eljuthatunk Budapesten belátható időn belül, elmosódnak a kerületek közötti különbségek az utazásra fordított idő tekintetében.

Budapest környékén található ingatlanok

A metrókapcsolathoz hasonlóan a HÉV-nek is ár növelő hatása van. Ma már egyre népszerűbbé válnak az agglomeráció városai, főleg, ha kötöttpályás közlekedéssel könnyen elérhető Budapest. Egyre többen keresnek nyugodt környezetben, kertesházas lehetőségeket, erre viszont a belvárosban aligha van lehetőség. A 8-as HÉV vonalán viszont számos lehetőség adódik erre, az árkülönbség pedig akár 50 ezer forint is lehet HÉV-vonallal nem elérhető területekhez képest, mely nagyjából 16%-os átlagárkülönbséget jelent.

Ha vásárolni szeretne keressen meg minket!

Forrás:

Index.hu / Gazdaság

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése