Európa legjobb úti célja lett Budapest

Vissza

A European Best Destinations (EBD) idei szavazásán, amelyet 2019. január 15-től február 5-ig tartottak, Budapest érte el az első helyezést 62 128 szavazattal.

Európa legjobb úti célja lett a magyar főváros a European Best Destinations szavazás végeredménye szerint.

A díj elnyeréséről szóló értesítésből kiderül, hogy a szavazatoknak mindössze 33 százaléka érkezett Magyarországról, a maradék 77 százalék mind külföldről érkezett. Az Egyesült Királyság, az USA, Németország, Ausztria, Olaszország és Franciaország mind döntő szerepet játszottak a szavazásnál, és segítettek Magyarországnak az első helyre jutásban.

A kampányt menedzselő Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, partnereivel együtt régóta munkálkodik azon, hogy Budapest szépségét, egyediségét és kulturális életét a világ többi részén is megismertessék, és ezáltal minél többen látogassanak el ide, mondta el a szervezet. A munka gyümölcse beérni látszik, hiszen évről évre egyre többen látogatnak Budapestre, és ezzel arányosan egyre hosszabb időt töltenek el itt a látogatók.

Budapest először 2018-ban tűnt fel a versenymezőnyben, ahol kapásból a nyolcadik helyre került, megelőzve Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont. Idén több szavazatot szerzett, mint Párizs, Athén, London, Firenze és Genf.

A European Best Destinations, együtt a különböző európai országok turisztikai hivatalaival és az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal már több mint tíz éve turisták tízmillióinak mutat utat és nyújt segítséget az úti cél kiválasztásában.

A mostani szavazáson félmillió szavazat érkezett 153 országból.

A nyertes egész évre szóló promócióban részesül a European Best Destination oldalán, számos közösségi média felületen, rangos utazási portálokon, gazdasági és életmód felületeken. Ennek következtében várhatóan jelentősen emelkedni fog a látogatók száma az eddigi tapasztalatokból kiindulva. A legjobb úti cél egy éven keresztül használhatja a "legjobb európai úti cél" címet és logót is.

Az idei lista:

A legjobb európai úti célok (2019)

  1. Budapest, Magyarország
  2. Braga, Portugália
  3. Monte Isola, Olaszország
  4. Metz, Franciaország
  5. Poznan, Lengyelország
  6. Malaga, Spanyolország
  7. Genf, Svájc
  8. Cavtat, Horvátország
  9. Pozsony, Szlovákia
  10. Sainte-Maxime, Franciaország
  11. Dinant, Belgium
  12. Athén, Görögország
  13. Kotor, Montenegró
  14. Riga, Lettország
  15. Firenze, Olaszország

 

Forrás:

http://www.origo.hu/

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése