Fővárosi butikhotel lett a világelső!

Vissza

A hazai ingatlanpiac szinte minden szegmensében van ok az optimizmusra, a hotelpiacon pedig évek óta nem látott mennyiségű szállodai szoba építése van előkészítésben. A turisták számának növekedésével egyre nagyobb igény mutatkozik a meglévők mellett további szállodai kapacitásokra. Ráadásul az új hotelek sorra vezetik a ranglistákat. Nemrég egy magyar butikhotel vehette át  a Világ Legjobb Szállodája díjat a TripAdvisor díjátadóján New Yorkban. A vendégek az egekig magasztalják a magyar butikhotelt, pedig az Aria Hotel Budapest csupán másfél éve nyílt meg.
A vendégek visszajelzése a döntő

Egy szálloda számára a legrangosabb minősítés az, ha a vendégek jól érzik magukat, és máskor is örömmel visszatérnek.  Az Aria Hotel Budapest alig másfél éves fennállása óta már számos elégedett vendéget szolgált ki és rengeteg elismerést szerzett. Szinte megszámlálni is nehéz a fővárosi butikhotel díjait. Korábban már begyűjtötte a közép-európai régió legjobb szállodája díjat is, amit az amerikai Condé Nast Traveler magazin ítél oda minden évben, háromszázezer utazó véleménye alapján és most a TripAdvisortól is számtalan díjat kapott:

  • Magyarország, Európa és a világ Legjobb Szállodája

  • Legjobb Magyar Romantikus Szálláshely,

  • a világ tizenhetedik, Európa nyolcadik és Magyarország Legjobb Szolgáltatását Nyújtó Szállodája, 

  • Legjobb Luxus szállodák kategóriában a világon a harmadik, míg Európa és Magyarország esetében az első helyet kapta.

Egy magyar származású férfi megvalósult amerikai álma

Bár a fővárosi szálloda a New York-i Library Hotel Collection szállodalánc tagja, magyar tulajdonosi vonatkozása is van. A szállodalánc tulajdonosa a magyar származású Henry Kallan, aki 1968-ban, 21 éves korában vándorolt ki Amerikába a jobb élet reményében, nyelvtudás nélkül. Alulról küzdötte fel magát, kemény munkájának, hitének köszönhetően hét évvel később igazgatóvá vált, majd szállodaláncot alapított.  Szállodaláncának több tagja is majdnem egy évtizede szerepel a Tripadvisor top 10-es listáján. Saját bevallása szerint mindig is szeretett volna visszatérni a gyökereihez, így néhány éve Európában is butik hoteleket nyitott. Első európai hotelje,  a cseh Aria Hotel Prague is több alkalommal első helyezést ért el a Tripadvisor Traveller’s Choice Awardján.

A budapesti hotelnek otthont adó Hercegprímás utcai, eredetileg neoklasszicista épület belsőépítészeti terveire Varró Zoltán belsőépítészt kérték fel. Ő álmodta meg például a Gerbeaud Cukrászda, az Émile vagy a Michelin-csillagos Onyx Étterem enteriőrjét is. Emellett a világ egyik vezető dizájnerbeton cége, a magyar Ivanka is részt vett a belső terek kialakításában. A főváros frekventált pontján lévő exkulzív szállodában egy éjszaka ára két fő részére 211-833 euró között mozog a szolgáltatásoktól függően.

A 2017 Travelers' Choice Awards díjazottjai:

1. Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection - Budapest, Hungary

2. Mandapa, A Ritz-Carlton Reserve - Ubud, Indonesia

3. Turin Palace Hotel - Turin, Italy

4. Hotel The Serras - Barcelona, Spain

5. BoHo Prague Hotel - Prague, Czech Republic

6. Portrait Firenze - Florence, Italy

7. Shinta Mani Resort - Siem Reap Province, Cambodia

8. Hanoi La Siesta Hotel & Spa - Hanoi, Vietnam

9. Tulemar Bungalows & Villas - Province of Puntarenas, Costa Rica

10. JA Manafaru - Haa Alif Atoll, Maldives(Forrás: http://www.booking.com/hotel/hu/aria-budapest.hu.html)


Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése