Hazánk Európa legjobb befektetési célpontjai között!

Vissza

Tagadhatatlan tény, hogy Európában Budapest továbbra is jó befektetési célpontnak számít, amellett, hogy nagyon kellemes és élhető hely a mindennapokban is. A Telegraph Magyarországot egyenesen Európa 20 legjobb befektetési célpontjai közé sorolja.
 

 

 

 


 
Magyarországi ingatlanbefektetések az élmezőnyben

A Telegraph – a Global Property Guide számításait alapul véve kiemelte a jó hozamot, az alacsony, illetve mérsékelt tranzakciós költségeket és a tulajdonosoknak kedvező jogszabályokat. Budapest azonban nem csak ezt a listát vezeti. Knight Frank Global Residential Property Index első negyedéves vizsgálata szerint a magyar főváros a 150 vizsgált nagyváros közül a prominens 12. helyet foglalta el – 15%-os áremelkedéssel a korábbi év negyedéves kimutatásával összevetve. Az elemzés szerint Európában csupán Stockholm előzi meg. A CBRE befektetési felmérése szerint Budapest ott van a 10 legvonzóbb európai város között.
 
Alacsony költségek

 A budapesti lakásárak mindössze a tizedrészei a London kiváló fekvésű ingatlanok árának. A megélhetési költségek alacsonyak, így Budapest nem csak a szupergazdagok körében népszerű, hanem mágnesként vonzza a fiatal, trendi, kevésbé tehetős célcsoportot is.  A szerényebb költségvetésűek számára egy egyszerűbb, felújításra szoruló ingatlan a főváros központjában 150.000 dollárnál kezdődik. Európai viszonylatban a munkaerőköltség alacsony, így a felújításra sem kell túl sokat költeni.

 

Alacsony adók

Hazánk az Európai Unió azon kevés országai közé számít, ahol viszonylag alacsony az adókulcs, a személyi jövedelemadó mértéke jelenleg 15 %, jóllehet az ÁFA 27 %-os, de a külföldi vásárlók visszaigényelhetik. A társasági adó alacsony, úgymint a munkaerő költsége, így nem csoda, ha számos multinacionális befektető özönlik az országba.

budapest_investment

Erős befektetői igény a világ minden részéről

A CIB Bankcsoport szakértőinek 2016-os elemzései szerint keletről (Közel-Keletről, Oroszországból, Kínából és Ázsia többi részéről) is számos érdeklődő keresi a hazai befektetéseket, és az elmúlt időszakban a nyugat-európai ingatlan befektetők érdeklődése is megnőtt a magyar ingatlanbefektetési lehetőségek iránt.

Az okok mögött meg kell említeni a kormányzati intézkedések várható hatásait is, amelyek ugyan elsődlegesen az otthonteremtést, a lakáscélú ingatlanvásárlást igyekeznek segíteni, de közvetve hatnak a kereskedelmi célú ingatlanok piacára, a szállodapiacra és az irodapiacra is. Idén áprilisban minden harmadik ingatlant befektetési céllal vásárolták meg. Az EU-n kívülről érkező vásárlók száma pedig a tavalyi adatokhoz képest 50%-kal emelkedett.

 

(Forrás: http://www.telegraph.co.uk/finance/property/pictures/8989354/Europes-top-20-places-to-invest-in-property.html?image=19)

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése