Igazi sikertörténet a hazai ingatlanpiac elmúlt egy-két éve

Vissza

Kétszámjegyű áremelkedés, százötvenezer adásvétel, hazai és külföldi befektetők ostroma, magas fordulatszámon pörgő piac jellemzi a hazai ingatlan piac elmúlt egy-két évét. Szakértők szerint ez így is marad még néhány esztendőn át. Sokan csak irigykedve figyelik az ingatlanfejlesztőket, építési vállalkozókat, pedig az ingatlanpiaci lendületből most még bárki részesülhet néhány okos lépéssel.

 

 

A kellő tőke birtokában a vagyon fialtatásának egy bevett módja az ingatlan-felújítás: egy jó fekvésű lakás továbbértékesítésével akár hónapok alatt több százezres, milliós haszon is elérhető.  Dr. Szabó Márta, az OTP Ingatlanpont felelős vezetője szerint azonban még ennél is jobb megoldást jelent a közvetítés: „Vállalkozói szellemmel, kisebb tartalékkal és széles kapcsolati hálóval érdemes ingatlaniroda-üzemeltetésbe kezdeni”. Az ingatlanpiaci szakértő szerint tévhit, hogy egy ilyen vállalkozás költségesebb, mint egy rövid átfutású ingatlan-beruházás: „Egyetlen lakás árából akár két-három irodanyitás is kitelik.” A szakértő tapasztalata szerint a döntéstől számítva 1-2 hónapon belül a nulláról beindítható a vállalkozás.

 

Irodanyitással borítékolható a siker

Az ingatlanközvetítés befektetési szempontból is versenyképes megoldás. Bár megköveteli, hogy napi szinten megdolgozzon az ember a haszonért, ellentétben a klasszikus befektetési formákkal – főleg a jelenlegi hozamok mellett – nagyobb mértékű nyereség érhető el. Egyes térségekben, mint például a főváros belső kerületeiben, vagy a balatoni üdülőövezetben a helyi ingatlanforgalom drasztikusan növekszik – itt egy irodanyitással szinte borítékolható a siker.

 

Járulékos haszon

Dr. Szabó Márta járulékos haszonként említi a munkahelyteremtést. A jelenlegi ingatlanpiaci fellendülés számos szakma képviselőjének biztosít tisztes megélhetést. Az ügyvédi irodáknak, közjegyzőknek a jogi tanácsadás, az építészeknek, ingatlanfejlesztőknek, építőanyag kereskedőknek és a kivitelezőknek pedig a megrendelt munkálatok jelentenek biztos forgalmat. Annak is van esélye, hogy az ingatlankínálatban újabb, befektetésre alkalmas ingatlant találnak, vagy akár meglelik saját álomotthonukat.

 

Szoros a verseny

A KSH statisztikái szerint az ingatlaniroda igazi kisvállalkozó műfaj. A szektorban országszerte működő kb. harmincezer cégnek 95%-a KKV, többségük tíznél kevesebb főt foglalkoztató vállalkozás. Összesen mintegy 60 ezren keresik meg a napi betevőt ebben a szektorban. A verseny viszont szoros, a statisztikai hivatal szerint tízből csak négy vállalkozás éli meg a második születésnapját. Ezért nem mindegy, milyen szakmai háttérrel, támogatással vág bele valaki az üzletbe.

(Forrás: http://www.mmonline.hu/)

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése