InterNations: Budapest a 20 legkiválóbb város között

Vissza

Az InterNations összeállított egy listát 2019 legrosszabb és legjobb városairól a kitelepültek számára, Expat Insider néven. Budapest az első 10 között végzett a helyi megélhetési költségek kategóriájában, de más kategóriákban is figyelemre méltó eredményt ért el.

Az InterNations 2017 óta végez felméréseket azzal kapcsolatban, hogy hogyan értékelik az ott élő kitelepültek a várost a tömegközlekedési lehetőségek, helyi karrierlehetőségek, a helyiek nyitottsága és a beszélt nyelv alapján. A 2019-es lista 20 259 résztvevő véleménye alapján tevődött össze, és elsősorban az életszínvonal, a munka és szabadidő közti arányosság, a lakhatás és a letelepedés kényelme volt a kérdések témaköre.

Budapest több kategóriában is az első 10 helyen belül végzett.  A megélhetés, a lakhatás és a költségek mind vonzóvá teszik a magyar fővárost a külföldiek számára, ezekben a mezőnyökben 5. illetve 7. helyen végzett. A válaszadók 64 százalékának elmondása szerint az itt megkeresett pénz bőven elég a megélhetéshez, 53 százalékuk szerint pedig a lakhatásnak is kényelmesen megfizethető. Az itt élő külföldiek 73 százaléka az időjárást is jónak találja, 84 százalékuk pedig nagyon meg van elégedve a kikapcsolódási lehetőségekkel és létesítményekkel. Budapest tömegközlekedési szempontból is elég jó helyen végzett (17. hely.). Egyedül az egészségügyi ellátás hagy némi kívánni valót maga után.

A kérdezettek 64 százaléka szerint nem volt nehéz lakást találni, azonban letelepedni és megszokni annál nehezebb. Kicsit sem meglepő módon a betelepültek túlnyomó része nagyon nehéznek találja a magyar nyelv elsajátítását. A kérdezettek többsége a helyieket barátságosnak találja.

A korábbi évekhez hasonlóan túlnyomó részt ázsiai városok kerültek a lista élére, elsőhelyen Taipei, majd Kuala Lumpur, harmadikként pedig Ho Chi Minh. A lista végére Kuwait város, Róma, Milánó, Lagos, San Francisco, Los Angeles, Lima és New York került.

A kereset és lakhatás kategóriában például Budapest a 7. helyen végzett, a helyi élet költségei szempontjából pedig 5. helyen. Tömegközlekedés kategóriában például Hamburg, Berlin és Rotterdam előtt végzett a 17. helyen. Klíma és szabadidő kategóriában a 15. helyen Melbournt és Bécs városát is megelőzte.

Mindent egybevetve Budapest nagyon jó helyen, 18-ként végzett a listán a 82 vizsgált város között. Előtte 17. helyen Madrid, utána a 19. helyen a kanadai Calgary végzett. Budapest sok más város között megelőzte Bangkokot, Bécset, Tokiót, Luxembourgot és Dubait is. Az itt élő külföldiek 51 százaléka szerint könnyen lehet boldogulni itt a magyar nyelv ismerete nélkül is.

 

Forrás:

Hungarytoday.hu

cms-internationsgmbh.netdna-ssl.com

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése