Jobban megy a használt lakás, mint az új – főleg egy kis rásegítéssel

Vissza

Most érdemes túladni a használt lakásokon a megugró kereset miatt. Számos oka van annak, hogy ismét kedvező helyzetbe került a használt lakás piac, azonban egy biztos: az újépítésű lakások körüli bizonytalanságok inkább a használt lakások felé terelik a vásárlókat. Jelenleg 3-6 hónap az átlagos eladási idő, azonban a legszerencsésebb szenárió (jó ár, gyors eredmény) eléréséhez sokszor az egyenes út az ingatlanközvetítőkön keresztül vezet.

Kedvező környezet a használt lakások számára 

Az elmúlt évben (években) hatalmas ugráson ment keresztül az új lakás piac, számos beruházás készült el, volt folyamatban, vagy tart az építése jelenleg is. A használt lakáspiacon belül természetesen van különbség a jó állapotú, és a felújítandó lakások között – ez azonban nem zsákbamacska, az érdeklődő be tudja kalkulálni ezeknek költségeit is az árba.

A piacot általánosságban magas kereslet jellemzi (mind a használt, mind az új lakások piacán), így az eladásra szánt lakások sokszor hónapokat várnak, míg megtalálják új tulajdonosukat. Számos feltételhez kötött az ingatlan értékesítése, így nem mindegy a lokáció, az állapot, az ár-érték arány, a közlekedési lehetőségek, a lakásméret, vagy az elosztás sem. Azonban mindezek mellett a folyamat ma már jelentősen meggyorsítható, ha egy tapasztalt, gyakorlott ingatlanközvetítő segítségét is kikérjük a lakás értékesítésekor.

Növekszik az ingatlanközvetítőkbe vetett bizalom

Az ingatlanközvetítői szakma mára olyan információkkal, háttérrel, tapasztalattal és tudással rendelkezik, aminek kiaknázása sokat számíthat a lakás értékesítésekor. Első szempont az ingatlan árazása, melyben az ezzel foglalkozóknak jelentős tapasztalata van. Nem mindegy, hogy áron alul, felül vagy éppen megfelelő szinten áruljuk az ingatlant – hiszen ez akár kedvezőtlenebb vagy jóval hosszadalmasabb adásvételt eredményezhet. Az eladási idő pedig a második fontos szempont, amely tehát szorosan összefügg a jó árazással.

Felmérések, és visszajelzések szerint azok között a tulajdonosok között, akik ingatlanközvetítőt bíznak meg lakásuk értékesítésében 80 százalékban kelnek el az igényeknek megfelelően a lakások, míg ott, ahol inkább maguk igyekeznek megoldani a lakáseladást ez az arány csupán 60-66 százalék.

Érdemes lehet tehát áldozni arra, hogy felkeressünk egy tapasztalt ingatlanközvetítőt, hiszen minimális befektetéssel nemcsak időt spórolhatunk meg, hanem jelentős összegeket is nyerhetünk lakásunk eladásán.

Forrás:
- https://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/aprosagokon-mulik-a-sikeres-ingatlaneladas-91261.html
- https://www.vg.hu/vallalatok/fejre-allt-az-ujlakas-piac-2-814533/
- https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/erre-keszulj-ha-el-akarod-adni-a-lakasod.279497.html?k=14&i=279497
- https://www.towerbudapest.com/hu/rolunk

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése