Különleges, multifunkciós sportközpont épül Budapest szívében!

Vissza

Úszni, falat mászni és kulturális rendezvényeken is részt lehet venni az új több funkciós Belvárosi Sportközpontban. Az épület tervezésével a jelentős hazai ingatlanprojektek építészeti terveinek– legfőképpen a Puskás Ferenc Stadion - kidolgozásáról is ismert Skardelli Györgyöt bízták meg.

A fővárosi új sportkomplexum beruházás a Szabadság tértől nem messze lévő Vadász utca 30. alatt található.  Skardelli György építész ismertette terveit, miszerint a 4 emeletes komplexumban lesz a földszint alatt egy négypályás uszoda, fölötte wellness részleg, tornaterem, kosárlabdapálya, falmászó pálya, a tetőtérben egy kialakított fitneszterem, illetve egy tetőterasz is.

Hiánypótló beruházás a Belvárosban

A Vadász utcában található telek mindössze 650 négyzetméter, erre húznak majd fel egy közel 3800 négyzetmétert.  Dr. Finta József neves építész a projekt kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a belváros esetében is az egyedüli megoldás arra, hogy minél több zöldterület, illetve természeti közeli tér kialakulhasson, ha a tetőtereket megnyitják az emberek számára. Ezért is üdvözölte a sportkomplexum ilyen fajta kivitelezését.

Fényudvar hullámzó üveg, fém elemekkel

„Az épület különlegessége a kettős homlokzat. A valódi front elé kifeszített hullámokkal díszített fém-üveg szerkezet egyfelől a kötelező földrengés elleni előírásoknak megfelelő merevséget adja, másfelől egy teljes magasságban végigfutó fényudvart hoz létre. A természetes megvilágítás így a pincétől a padlásig át tudja járni, az egyébként igen keskeny, sötét mindössze 9,2 méteres Vadász utcában. A dupla homlokzat jót tesz a ház energiahatékonyságának, szigeteli a zajokat és nem utolsósorban ebben a köztes térrészben többemeletnyi falat lehet majd megmászni. A szemközti, Vadász utca 29. szám alatt álló Kozma Lajos-féle modern stílusú Üvegház alacsony magasságánál fogva kiváló rálátást enged a városra, amit az építészek igyekeztek is kihasználni a tetőn” –mutatta be a projekt építészeti különlegességeit a welovebudapest.com.

Energiatakarékos, akadálymentes projekt

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a Belvárosi Sportközpont megépítésével az uszodai, wellness és rekreációs tevékenységek mellett, egyéb sporteseményeknek és kulturális rendezvényeknek is helyet biztosítanak. Arra is figyeltek az épület tervezésekor, hogy az energiatakarékos legyen, illetve kerekesszékkel is akadálytalanul lehessen használni.

sportcentre_budapest_vadasz2 

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20170512-sportkozpont-epul-a-belvarosban.html

Képek: https://welovebudapest.com/budapest.nevezetessegei/belvarosi.sportkozpont.nyilik.a.vadasz.utcaban

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése