Magyarország: Több mint 2 milliárd euró értékű ingatlan fejlesztés 2018-ban

Vissza

Magyarország idén is bekerült a cannes-i nemzetközi ingatlan szakkiállítás, a MIPIM központi konferenciaprogramjába. A kiállításon 100 ország 3100 kiállítója vesz részt, több mint 50 város képviselteti magát önálló standdal. A négy napos rendezvényre 24 ezer szakmai látogatót várnak. Magyarország standján a Nemzeti Befektetési Ügynökség, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület és a fővárosi önkormányzat közösen képviselik az országban folyamatban levő több mint 2 milliárd értékű ingatlan fejlesztés terveit.

A március 13-16. között megrendezésre kerülő szakkiállításon a magyar stand egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó fejlesztése a Liget Budapest Projekt, amelyet a tavalyi MIPIM-en Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektjévé választottak. A projekt immár megvalósítási szakaszba került, amelyet Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt vezetője, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a “Millenium óta a legnagyobb léptékű intézményfejlesztési programmal ötvözött park- és tájépítészeti munkának” nevezett.

Azonban nemcsak a városligeti fejlesztésre érdemes figyelnünk. 2017-ben mintegy 1,8 milliárd euró értékben vásároltak ingatlanokat hazai és külföldi ingatlanbefektetők, és ez a volumen idén minden várakozás szerint tovább növekedik majd. A magyarországi ingatlanbefektetések mértéke évente 71 százalékkal emelkedett 2012 óta. Ez a szám az európai régiós átlag esetében csupán 28 százalék volt.

Szeneczey Balázs városfejlesztési főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy “tavaly a 2 milliárd eurót is meghaladta az ingatlanfejelsztések értéke az országban, melynek 90 százaléka Budapestre összpontosult.” A növekedés legfontosabb tényezőiként a hosszútávú városfejlesztési koncepciókra és a kiszámítható, mégis megfelelően rugalmas szabályokra hívta fel a figyelmet. A márciusi kiállításon a budapesti nagy ingatlanfejlesztők közül az Atenor, a Futureal, a Gránit Pólus Csoport, a GTC, a HB Reavis, a Horizon Development, a TriGranit és a WING mutatja be tervezett vagy éppen folyó fejlesztéseit.

Azonban nemcsak az ingatlanbefektetésekben tapasztalható jelentős növekedés. Az EY, az SSC Heroes és a Nemzeti Befektetési Ügynökség legfrisebb felmérése szerint a magyarországi szolgáltatóipari vállalatok 80 százaléka tervez bővítést a közeljövőben.

A kimagaslóan magas fejlesztési eredmények, és a közelgő cannes-i kiállítást övező nagy mértékű érdeklődése is jelzik, hogy Európán belül Budapest jelentős és kedvelt befektetési célponttá vált. Az ingatlanfejlesztési ágazat jelentős bővülésen megy keresztül, és ha a várakozások szerint alakul a 2018-as év, még a válság előtti sikereket is túlszárnyalhatja. A MIPIM-en való részvétel célja is az, hogy a magyar főváros a nemzetközi ingatlanfejlesztések egyik legfőbb európai állomásává váljon.

magyarorszag-_vannie_ingatlanszakkiallitas2

Kép: Budapest stand a 2017-es cannes-i szakkiállításon (www.hipa.hu)

Forrás:

https://www.orientpress.hu/cikk/2018-02-12_magyarorszag-a-cannes-i-nemzetkozi-ingatlan-szakkiallitason

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése