Magyarországon drágultak legnagyobb mértékben az ingatlanok az EU-ban

Vissza

Az Európai Unió területén mérséklődött a lakásárak emelkedése az első negyedévben. Az ingatlanok drágulásának mértéke Magyarországon volt a legjelentősebb.

Az Eurostat információi szerint 4,0 százalékkal nőttek az árak az euróövezetben a januártól márciusig terjedő időszakban, éves összehasonlításban. Az előző évhez képest 0,3 százalékos emelkedést mértek.

Az előző évben az euróövezetben a második és a harmadik negyedévben 4,8, a negyedik negyedévben 4,6 százalékkal drágultak az ingatlanárak éves szinten. Az emelkedés 1,5, 1,6 és 0,6 százalékkal emelkedett a negyedéves összehasonlításban.

Az Európai Unióban éves összevetésben a második és harmadik negyedévben 4,6 százalékkal, a negyedik negyedévben 4,5 százalékkal nőttek a lakásárak. A második és harmadik negyedévi 1,6 százalékról az utolsó negyedévre 0,5 százalékra csökkent az áremelkedés üteme.

Az Európai Unió 28 országa közt Magyarországon volt a legszembetűnőbb az áremelkedés. 11,3 százalékos áremelkedéssel került Magyarország a lista elejére, utána Csehország következik 9,4 százalékkal. Portugália lett a harmadik a felmérés alapján, 9,2 százalékkal. Olaszországban 0,8 százalékos csökkenés volt megfigyelhető. Portugália (3,6 százalék) és Horvátország (3,5 százalék) következik. Hat országban jegyeztek fel csökkenést, a legnagyobb mértékűt, 4,2 százalékot Máltán, majd Nagy-Britannia (1,3 százalék), Írország (1,0 százalék), Finnország (0,8 százalék), Olaszország (0,5 százalék) és Németország (0,3 százalék) következik. Egyedül Görögország adatai nem szerepelnek a felmérésben.

 

Forrás:

VG.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése