Megéri frissíteni a lakás bútorzatát

Vissza

Jó befektetés lehet, ha a kiadásra vagy eladásra kínált lakás kap egy kis ráncfelvarrást. A nem túl drága, de mégis tetszetős bútorok tízezrekkel növelhetik a bérleti díjat, megéri tehát szétnézni a bútoráruházakban, mielőtt lakáskiadásra vagy eladásra adja valaki a fejét.

Szeptember nemcsak az iskolakezdés miatt jelentős hónap sokak számára, az ingatlanpiacon is jelentős mozgolódás érzékelhető. Valkó Dávid, az Otp Ingatlanpont elemzője hívja fel a figyelmet arra, hogy a kora őszi hetekben megsokasodnak az olyan hirdetések, melyek főleg az egyetemek közelségét hangsúlyozzák. Azonban nemcsak a lokáció emelhet jelentősen az árakon, hanem az igényes kialakítás, vagy szép lakásbelső is sokat számíthat. Ezért fordulnak egyre többen a bútoráruházak kínálatához az említett időszakban.

Augusztusban a lakberendezési áruházakban sokkal nagyobb a forgalom, mint az év előző hét hónapjában. A növekedés főleg a hálószoba osztályra jellemző, írta meg a KIKA lakberendezési üzletlánc. Bérlők és bérbeadók egyaránt többet költenek ezekben a hónapokban bútorokra, azonban látni kell, hogy sokkal gyorsabban elkel egy már berendezett lakás, mint az üres társai. Éppen ezért jó befektetés bútorokra költeni, hiszen kis ráfordítással jelentősen növelhető a bérleti díjként elkérhető összeg.

"Leginkább az egyszerűbb, alacsonyabb árú termékeket keresik. A "Szuper ár"-ral megjelölt termékeink kiemelkedő ár-érték arányuk miatt nagyon keresettek, ezek a legtöbb esetben 10 ezer forint alatti kiegészítők, a különféle textilektől kezdve, az étkészleteken át egészen a tárolódobozokig" - tették hozzá az üzletlánc referensei.

Mind a rövidtávú lakáskiadások esetében, mind a felújítás előtt álló, mind pedig az újonnan épült lakások esetében fontos az igényes belső tér kialakítása. A rövid távú lakáskiadásoknál a már eleve nagy verseny miatt kifizetődő egy kis befektetés bútorokba. A felújítandó lakások némi időt nyerhetnek, mielőtt elérkezne a felújítás kötelező ideje, és persze nagyobb bérlőkört is könnyebb elérni, ha nem a nagymama bútorai várják az érdeklődőket. Az új lakások többségét leginkább befektetés céljából vásárolják, ilyen esetben pedig fontos az új ingatlan bebútorozása.

 

Forrás:

Otp Ingatlanpont / statisztikák / Iskolakezdéskor megindul a piac

Portfolio.hu / Vállalatok / A bútoráruházak is hatalmasat kaszálnak a lakáskiadási bizniszen

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése