Megújul Budapest egyik külkerületi központja, az Örs vezér tere

Vissza

Legalábbis ez a terv a mára már elavult Örs vezér téri metrómegálló-hévállomás átalakítása kapcsán. Sőt, ennél azért többről is van szó: nemcsak a jelenlegi két állomást, hanem a térre beérkező hév-vonalak teljes hosszát megújítanák, valamint több parkoló kialakítására is sor kerül az autósok számára. A változásra főként az idő szolgált rá, hiszen ma már sokkal többen használják ezeket a vonalakat, mint amire tervezték, sokkal több autós közlekedik a téren, és sokkal frekventáltabb környékké vált a kerület ezen része, mint volt 30 évvel ezelőtt.

Átalakuló északkeleti elővárosi és agglomerációs központ

A BKK tervei alapján összekötnék a jelenlegi M2-es metrót és a gödöllői hévet, ezzel egyidőben modernizálnák is azokat, ezen felül pedig egy új szárnyvonalat kötnének a meglévő hév vonalakhoz Rákoskeresztúr felé. A fejlesztés 2020-ban kezdődne.

Ezzel nemcsak az utasok számára tennék kellemesebbé a mindennapi közlekedést, hiszen a BKK felmérése szerint naponta nagyjából 73 000 fő utazik az egyik irányba, hanem a környék felvirágoztatása is megtörténne, hiszen Budapest északkeleti elővárosi és agglomerációs központja megérdemel egy újjászületést.

Fellendülő kereslet

A felújítás eredményeként a menetidő jelentősen lecsökken, akadálymentesített megállók segítik az utazást, továbbá a P+R és B+R parkolók kerülnek kialakításra. Ilyen méretű és horderejű fejlesztések a városrész felvirágzását is magával vonzzák, hiszen a megkönnyített közlekedés, a jobb elérhetőség és a több lehetőség egyre csak vonzza az agglomerációba és külkerületbe vágyódó bérlőket, befektetőket.

A XVII. kerület számított eddig a legelszeparáltabb kerületnek, hiszen ez esik legtávolabb a belvárostól. A jelenlegi tervek szerint a kerület 45%-a kapcsolódik majd be a főváros vérkeringésébe a jobb közlekedés és lerövidített menetidők segítségével.

Az elmúlt 15 évben másfélszeresére nőtt a környék lakossága, azonban szinte biztosra vehető, hogy a fejlesztés hatására még többen választják ezt csendes, külvárosi, mégis könnyen elérhető környéket.

suburban_center_of_budapest_2

Kép: BKK

 

Forrás:

https://welovebudapest.com/2017/09/07/ujjaszuletik-az-ors-vezer-tere-es-megvalosulhat-az-m2-es-metro-es-a-godolloi-hev-osszekotese/

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése