Megújul Budapest - Öt környék, amely hamarosan kinövi magát a többi közül

Vissza

A fejlesztési hullám bárki számára észrevehető, ha végigsétál Budapest utcáin. Építkezések, toronydaruk, lépten nyomon új épületek tűnnek fel, azonban a városfejlesztési tervekben ennél sokkal több új ingatlan szerepel. Az alábbiakban azok a városrészek szerepelnek, ahol a legjelentősebb fejlesztések lesznek megfigyelhetőek, ezzel emelve a környező ingatlanok értékét.

1. Stadionok környéke

Az itt végbemenő fejlesztések akár arra is engedhetnek következtetni, hogy egy új városközpont épül meg épp. Természetesen, ez még csak egy feltételezés. A modern lakóparkokban mintegy ezer lakás és az új stadion fogják megtölteni a környéket teljesen megújult csomópontokkal és struktúrával.

A vállalatok megannyi iroda közt válogathatnak, míg a megújult Papp László Sportaréna és Puskás Ferenc Stadion több szórakozási lehetőségnek kínál a környékre tévedőknek. A 6 ezer négyzetméteres Hungária Center és az Arena Corner irodaház is itt helyezkedik el, ahol a vállalatok válogathatnak újépítésű, modern irodák között. Az Arena Business Campus építése is hamarosan megkezdődik, amely egy 72 ezer négyzetméteres, négy épületből álló irodapark. A Hungexpo és a Syma csarnok megújítása is tervben van. Számíthatunk arra, hogy ezen a környéken a lakások értéke meg fog nőni a környék fejlesztésével párhuzamosan.

the_surroundings_of_stadionok_-_budapest_1

2. Keleti Pályaudvar

A zuglói képviselő testület idén júniusban városrendezési tervet fogadott el a Hungária körút - Kerepesi út - Ifjúság útja - Stefánia út közti területre. Ebben a tervben szerepel a metrómegálló felett elhelyezkedő, kétszintes, használaton kívüli irodaház elbontása, és egy új, 5-6 emeletes iroda és szolgáltató épület fejlesztése.

Amikor ezek a fejlesztések elkészülnek Dózsa György út, Keleti pályaudvar és Puskás Ferenc Stadion közötti szakasz is jóval értékesebbé válhat. A pályaudvar üresen álló részeit is felhasználhatják majd irodafejlesztésekre.

keleti_palyaudvar_-_budapest

3. Liget Budapest Projekt

A Városligetben elhelyezkedő épületek fejlesztése már javában zajlik. A közparkot újítják, modern kulturális intézményeket hoznak létre, mint például az Új Nemzeti Galéria, vagy a Magyar Zene Háza.

liget_budapest_-_budapest

4. Central Park Projekt, Nyugati Pályaudvar

Tavaly jelentették be, hogy a West End City Center melletti 9 hektáros területen a Gránit Pólus egy új városrész megtervezésébe kezd. A Central Park projekten belül összesen 300 ezer négyzetméternyi lakó, iroda és kiskereskedelmi terület jöhet majd létre.

Az itt megvalósuló fejlesztések mérete vetekedhet a Corvin sétány méreteivel. Várhatóan még ebben az évben megtekinthetjük az elkészült látványterveket és projektvideókat erről a hatalmas léptékű újításról. Ez a többfunkciós fejlesztés a „smart city” koncepció szellemében valósul majd meg.

central_park_projekt_nyugati_palyaudvar_-_budapest 5. Millenáris Park

A Széllkapu projekt által végzett munkák végeztével egy egybefüggő zöld terület jöhet létre a Marczibányi tértől egészen a Fény utcáig, így a Millenárisnak sokkal összefüggőbb kapcsolata lesz a belvárossal. A Fény utcai forgalom egy részét a föld alá vezetik a már elkészült alagúton keresztül, és több mint 500 férőhelyes mélygarázst hoznak majd létre. A projekt részét képezi 328 fa ültetése, 5407 négyzetméteren cserjék telepítése, illetve egy 651 négyzetméteres tó kialakítása is.

Az élhetőbbé váló környezet munkavállalói szempontból is érdekes lehet, itt alakították ki a Startup Campust (MSC), egy 1500 fős konferenciaterem mellett 100 munkaállomással, irodákkal és tárgyalókkal várja a startupokat és befektetőiket. Az MSC közösségi iroda a közép-európai régió egyik legnagyobb innovációs vállalkozói központja.

A városfejlesztések sok meglepetést hozhatnak. Mindenképp érdemes átgondolni hol fektessen be ingatlanba a vásárláson gondolkozó személy, hiszen most olyan környékeken is juthatunk később értékes lakásokhoz, amikre eddig nem is gondoltunk.

 millenaris_szellkapu_-_budapest_

 

Forrás:

https://www.portfolio.hu/

Képek:

https://magyarepitok.hu/

https://www.shutterstock.com/

https://welovebudapest.com/

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése