Nemcsak az európaiaknak kell a hazai ingatlan: vásárolnak a kínaiak és az oroszok is!

Vissza

Többek között kínai és izraeli állampolgárok is előszeretettel vásárolnak magyar ingatlanokat. Tavalyhoz képest jócskán megnőtt a nem EU-állampolgár külföldiek érdeklődése a magyarországi ingatlanok iránt.

Tavaly az azt megelőző évhez viszonyítva mintegy ötven százalékkal több nem uniós állampolgár vett lakást Magyarországon. A Miniszterelnökség által közzétett adatok szerint a vásárlások kétharmada Budapesten történt. Tavaly a nem uniós állampolgárok közül elsősorban kínai, orosz, ukrán és izraeli állampolgárok vásároltak lakást Magyarországon.

 

 

Az év első három hónapjában a külföldi vevők összetétele így alakult:

·         legtöbben (36%) kínaiak voltak

·         15 % más dél-kelet ázsiai országból érkezett

·         A közel-keleti vásárlók aránya 5 % volt

·         az európai vevők a meghatározók, azonban önmagában kis részesedése van az olasz, osztrák, a német, a francia, az angol, vagy az észak-európai országokból származó vásárlóknak

Hol és milyen lakást keresnek a külföldiek?

Az előző negyedévben a legtöbb külföldi a pesti belvárosban vett (a külföldiek által kötött adásvételek közel fele), jellemzően 60-80 négyzetméteres átlagosan 45 milliós lakást. A belváros peremén, a külső kerületekben viszont jóval kisebb, mindössze 1-3 százalék a külföldiek aránya.

·         A kínai vevők egy része kifejezetten tehetős, ők egyértelműen a belvárosi presztízskörnyékek luxuslakásait keresik. A kevésbé tehetősek a nagyobb 60-70 négyzetméteres lakásokat vásárolják a külső kerületekben, de a panellakásoktól sem idegenkednek.  

·         Az orosz, illetve az ukrán vevőket kifejezetten a drága lakások Budapesti vásárlóiként tartották számon a közvetítők, de jelenlétük tavaly óta csökkent.

·         Szintén a belvárosi lakások vásárlói az olaszok, akik hasonlóképpen kiemelkednek a külföldi vásárlók közül.  

 

(Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20160505_magyar_ingatlan_kulfoldi_vevo)

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése