Okos zebrát adtak át Budapesten

Vissza

A Hermann Ottó Általános Iskola előtt, az Egressy út és a Kövér Lajos utca kereszteződésénél okos zebrát adtak át a fővárosban. A gyalogátkelőhelyet innentől kezdve mindkét oldalról kamera tartja szemmel, és gyors mozgásra bekapcsoló LED világítással is felszerelték.

Budapest egyik első okos zebrájának közelében számtalan iskola, sportlétesítmény és napközis tábor található. A Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával alakították ki az első SafeCross intelligens átkelőhelyet, másnéven okos zebrát. Indokolt volt ez a projekt több okból is, amik közül az egyik a tavalyi gázolás, amiben két diák sérült meg.

"Az okos zebra programot részben az alapítvány támogatásából finanszíroztuk, részben pedig abból a pénzjutalomból, amit a ZKNP nyert el tavaly decemberben a „Szomszédom a rendőr” programmal az európai bűnmegelőzési díj harmadik helyezettjeként. A jövőben szeretnénk még több hasonló gyalogátkelőhely támogatására pályázni az alapítványnál." – fejtette ki az átadáson Horváth Csaba polgármester.

A SafeCross rendszer egy messziről is jól látható LED világítást jelent, amely bekapcsol a gyalogosmozgásra. Az út mindkét oldalán kamera figyeli a zebrához érkezőket, és ennek megfelelően kapcsol be a világítás. Jelenleg a LED lámpák folyamatosan villognak, hogy az autósok hozzászokjanak. Amennyiben a Budapesti Közút Zrt. engedélyt ad, a rendszer átáll aktív üzemmódba.

Budapesten Józsefvárosban kerültek a legelső okos zebrák kialakításra.

 

Forrás:

Portfolio.hu

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése