Okosotthonok épülnek a fővárosban

Vissza

 

Jönnek az okosotthonok!

– Több mint két évtizede nem volt ekkora volumenű fejlesztés!

 

1500 új építésű okos otthon fejlesztését jelentette be a Cordia, ezzel a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legnagyobb volumenű ingatlan-fejlesztése valósul meg a hazai ingatlanpiacon.  

 

 

Már most igény van a lakásokra

 

A beruházó Budapest 8 különböző helyszínén tervezi új projektek indítását, amelyek többsége 2018-ra készül el. A cég elemzései szerint a jelenlegi túlkereslet miatt már most jelentős igény van új lakásokra, amellyel a kínálat egyelőre nem tud lépést tartani. Az elmúlt félév adatai alapján az új lakások iránt érdeklődők száma 70%-kal volt magasabb, mint egy évvel korábban, a két évvel ezelőtti értéket pedig pont háromszorosan haladta meg. Különösen a budapesti belváros az, ahol a fővárosi átlagnál is jelentősen nagyobb a kereslet, így a cég fejlesztései is elsősorban ezekre a helyszínekre koncentrálnak.

 

 

A jó adottságú belvárosi ingatlanok ára elérheti a nyugat-európai lakások árát is!

 

Mivel a beépíthető belvárosi telkek száma egyre kevesebb, ezért ezeken a területeken új lakásból komoly hiány lehet, ez is oka volt a kínálat visszaszorulásának az elmúlt időszakban. A Cordia szakértői azt valószínűsítik, hogy az igazán jó kvalitású, központi lokációban található lakások ára pár éven belül akár megközelítheti a nyugat-európai árszínvonalat. Egy másik ok, ami miatt a következő években fennmaradhat a most tapasztalható befektetői keresletet a jó adottságú ingatlanok iránt, az az alacsony alternatív hozamlehetőségek, ami elsősorban a minimális jegybanki alapkamatnak köszönhető. Gombnyomásra vezérelhető Okosotthonok

 

Külön érdekesség, hogy a tervezett lakások úgynevezett okosotthonok lesznek, aminek köszönhetően például egy okostelefonnal a városból bárhonnan vezérelhetővé válnak a lakás különböző műszaki berendezései. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy egy gombnyomással ellenőrizhetjük a fűtést, a légkondicionálót, a bejárat védelmét vagy akár az elektromos aljzatokba bedugott eszközöket. Háromféle csomag lesz elérhető a Cordia ügyfelei számára, melyek különböző lefedettséget jelentenek.

 

A projektekről részletesebben a következő részben írtunk.

 

 

(Forrás: http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/ezekben_a_keruletekben_epul_fel_az_1500_uj_okos_otthon.4.230983.html;

http://www.magyarepitestechnika.hu/index.php/hirek/3250-1500-uj-lakas-az-elmult-25-ev-egyik-legnagyobb-lakasberuhazasa-indul-budapesten#&panel1-1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése