Rendkívül gyorsan drágul Budapest

Vissza

Világviszonylatban is nagy mértékű drágulás tapasztalható Budapesten: a világ nagyvárosai között ötödik helyen áll fővárosunk a lakásárak növekedése tekintetében. A The Guardian elemzése szerint Budapestnél csak Berlinben, Izmirben, Reykjavikban és Vancouverben nagyobb mértékű a lakásárak emelkedése.

A 2017-es adatokat elemezve látható, hogy a legnagyobb mértékű drágulás 20 százalékos volt a német fővárosban. Ehhez képest Budapesten 16 százalékkal emelkedtek a lakásárak. Érdekesség, hogy az első tízben négy német város is szerepel, valamint a felsoroltakon kívül még Hongkong követi Budapestet.

rendkivuk_gyorsan_dragul_bp

Összehasonlításként Berlinben a népesség növekedése miatt a kereslet folyamatosan nő, ezzel együtt természetesen a lakásárak is emelkednek. A német központi bank szerint a berlini lakáspiac túlárazottá kezd válni, azonban érdemes arra is figyelni, hogy Londonban átlagosan még így is háromszor magasabbak az árak. Londont említve érdemes megjegyezni, hogy ott mindössze 2 százalék volt a lakásárnövekedés, amellyel a The Guardian listáján a 101. helyet foglalta el. 

Így tehát hiába ugrott nagyot a budapesti lakáspiac átlagos árazása, Budapesten még így is kedvezőbben lehet lakáshoz jutni, mint számos nyugati nagyvárosban. 

Forrás:
https://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/vilagviszonylatban-is-orult-utemben-dragul-budapest.282040.html?k=14&i=282040

The Guardian, Knight Frank

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése