Rövidtávon csökkenhetnek az albérletárak

Vissza

 

Enyhén tovább csökkenhetnek, vagy stagnálhatnak az albérletárak a következő fél évben az ingatlanszakértők szerint.

Az árcsökkenés részben a folyamatosan  bővülő kínálat, csökkenő kereslet eredménye, az utóbbi egy évben országosan 41 százalékkal, a fővárosban 37 százalékkal több a kiadó ingatlan, a kereslet viszont 13,5 százalékkal csökkent, írták.

Áprilisban már a díjak enyhe mérséklődését figyelték meg. Budapesten egy albérlet átlagára 150 ezer és 160 ezer forint, országszerte pedig 140 ezer forint lett.

Ez azonban még mindig magas, egy átlagfizetésből 150 ezer forintos albérletet nem lehet finanszírozni, ezért nagyon népszerű lett az albérletek megosztása. Többek között ez is jelzi, hogy az albérletkeresők elérték teljesítőképességük csúcsát, rövidtávon csak lefelé vezet az út, vagy stagnálnak majd az árak az ingatlanpiacon – fejtette ki Balogh László szakértő.

A bérleti díjak áprilisi enyhe csökkenése nem jelenti, hogy fél éven belül visszatérnek az árak 50 ezer és 70 ezer forint közé, ugyanakkor jelzi, hogy az alacsony piaci kamatkörnyezetnek köszönhetően nagyon sokan fektetnek ingatlanba. Bérbeadással 6-7 százalékos hozamot is el lehet érni, szemben a banki 2-3 százalékos kamattal.

 

 

 

(Forrás: http://24.hu/fn/penzugy/2016/04/22/tovabb-csokkennek-az-alberletarak)

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése