TOP 19: Ezek Budapest legdrágább utcái

Vissza

Szívesen lakna a Vigadó téren vagy a Lánchíd utcában? Esetleg a Dorottya utca is megteszi? Vagy inkább a XIII. kerületi Marina sétányt választaná otthonának? Gyönyörű helyek, kiváló adottságokkal – azonban a pénztárcát egyik sem kíméli majd. A KSH legfrissebb adatai alapján összeállt Magyarország, és benne Budapest legdrágább utcáinak rangsora. Lássuk, merre kell a legtöbbet fizetni egy lakásért.

Budapest esetében mindig felmerül a kérdés, hol jobb lakni: Pesten vagy Budán? Sokan egyből tudják a választ: Buda sokkal elitebb rész, drágábbak a lakások. De vajon jól tudják-e? A KSH legfrissebb adatai szerint tévednek. Ugyanis a 2016-os adatokat vizsgálva kiderül, egészen vegyes a kép, sőt a legdrágább négyzetméterárakkal rendelkező kerület éppen Pestre jutott.

 

picture1
Kép: KSH, Portfolio

Budapesti lakásárak utcánként:

 • Vigadó tér (V. kerület) – több, mint 1,8 millió forint a lakások négyzetméter ára
 • Kossuth Lajos tér (V. kerület) – 1,1-1,2 millió forint között mozognak a lakások négyzetméter árai
 • Lánchíd utca (I. kerület) – 1,1 millió forint/négyzetméter
 • Dorottya utca (V. kerület) – 1 millió forint/négyzetméter
 • Tárnok utca (I. kerület) – 900 ezer forint/négyzetméter
 •  

  A sor ezek után is vegyesen folytatódik: Balogh Tihamér utca (XI.), Aranykéz utca (V.), József Nádor tér (V.), Bakator utca (XI.), Deák Ferenc utca (V.), Vörösmarty tér (V.), Marina sétány (XIII.), Ötvös utca (II.), Garibaldi utca (V.), Eszter utca (II.), Vigyázó Ferenc utca (V.), Petőfi tér (V.), Fehér Hajó utca (V.) és Páfrány út (II.). Érdekességként a TOP20-ba befért egy nem Budapesti utca is: Balatonfüred, Széchenyi utca, itt 800 ezer forint körül mozog a lakások négyzetméter ára.

  A felsorolásból jól látszik, hogy a 19 budapesti lokáció közül nemcsak, hogy első helyen végzett az V. kerület, hanem a legtöbb helyezést is ez a kerület vitte el (11-et). És ahogy fent már említettük, a kép egészen vegyes, hiszen az V. kerület dominanciáját megtöri Buda több kerülete is. A legdrágább budai kerület az I. kerület, itt 900 ezer – 1,1 millió forint/négyzetméter ár között találhat valaki otthont, továbbá a XI. és II. kerületekben kell még mélyen a pénztárcába nyúlni egy-egy lakás kifizetésekor.

  Az is érdekesség, hogy az első és második helyezett kerületek között jelentős (akár fél millió forint) különbség is jelentkezhet, míg a második helyezett és az utána következő legdrágább utcák között kisebb különbségek mutatkoznak.

   

  picture2
  Kép: KSH, Portfolio

  Eladott lakások kerületekre vetítve

  Mindennek tükrében az eladott lakások száma az V. kerületben viszonylag alacsony: kb. 850 lakás cserélt 2016-ban tulajdonost. Ennél kevesebb adásvétel csak az I., XVI., XXII., és XXIII. kerületekben történt. A legtöbb eladott lakást a XIV. kerületben rögzítették (itt kb. 3000 lakásról van szó), ezt követi a XIII. kerület 2900 eladott lakással nagyjából, illetve XI. kerület kb. 2700 eladott lakással. 
  Azonban köztudott, hogy nemcsak a lakásárak befolyásolják az eladási rátát, hanem a lakások minősége, elhelyezkedése és hozzá kapcsolódó szolgáltatások is. Illetve az is fontos, hogy milyen lakásokról beszélünk: családi ház, tégla építésű ház, vagy panellakások, hiszen ilyen tényezők is jelentősen tudják módosítani a vásárlási hajlandóságot.

   

  Forrás: 
  http://www.portfolio.hu/ingatlan/lakas/itt-vannak-az-orszag-legdragabb-utcai.266875.html

   

  Iratkozzon fel hírlevelünkre

  Egyszerűen adja meg email címét

  Eladná ingatlanát?

  Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

  Megbízás küldése