Tovább drágulnak a lakóingatlanok Magyarországon

Vissza

2017 első negyedévében 8%-kal drágultak a magyarországi lakóingatlanok, így az európai átlag feletti drágulást könyvelhetnek el a hazai ingatlanok. Magyarországot csupán öt másik ország előzi meg, így az elitben érezheti magát, aki Magyarországon fektet be.

Bár szárnyal a hazai lakáspiac, mégis érdekes változások tapasztalhatók. Noha drágultak a panellakások árai is, mégis reneszánszát éli a panel-piac, mert a kereslet az alacsonyabb áron kínált lakások felé mozdult el. Másik fontos változás, hogy a tavaly ugyanebben az időben mért adatokhoz képest sokkal több lakás került kínálásra, így nagyobb a választási lehetőség. Ezt mutatja a beindult a lakásépítési és a lakáseladási kedv is, melyet az is jól tükröz, hogy az eladható lakások számában jelentős növekedés történt.

Piac növekedés egész Európában

A 8%-os áremelkedés az Uniós átlag duplája, ennél jobb eredményeket a kelet-európai régióban Litvánia (10%), Csehország (13%) és Lettország (10%) ért el.

Az Eurostat hivatalos adatait elemezve azonban látható, hogy ez a 8%-os drágulás némi lassulás eredménye, hiszen 2016 első negyedévében ennél is nagyobb, 12,7%-os drágulás volt tapasztalható a hazai piacon.

 

Forrás:

Piac és Profit / Gazdaság / Európai elitben a magyar lakáspiac

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése