Új híd épül Budapesten

Vissza

Enyhülni látszik a közúti forgalom Budapest utcáin, főként a déli városrészekben, hiszen elindult a tervezési szakasz a Galvani úti új híd megépítéséről. Idén dőlhet el, hogy a beadott pályázatok alapján mely terv szerint készülhet el a híd. Annyi biztos, hogy a kétszer három sávos új Duna-híd sokak életét könnyíti majd meg, és jelentősen csökkent Budapest forgalmasabb déli útjainak terhelésén.

Budapest belvárosi szakaszain számtalan lehetőség adódik Pestről Budára átautózni, azonban Csepel és Buda közötti átjárásra szinte alig találni lehetőséget. Noha Csepel és Budapest már közel 70 éve összetartozik, az összeköttetés sokáig váratott magára. A tervek szerint Észak-Csepelen keresztül köti majd össze a két városrészt az új híd a Galvani út vonalában, valamint az M1-M7 bezető szakaszát Dél-Pesttel egészen a Jászberényi útig.

Megépülésével naponta 42 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak forgalma, továbbá napi 8 ezer autóval az Üllői út forgalma. Ez jelentős enyhülést jelenthet az autósok számára, hiszen közismerten nagy forgalmat illetve dugókat tud előidézni olykor-olykor a csúcsforgalom ezeken a városi szakaszokon.

A pályázatok közül magyar szakemberekből és külföldi neves építészekből álló zsűri dönt majd a győztes egyről. A meghívott tervezők között szerepelnek többek között olyan neves építészek, mint  a belga Laurent Ney, a holland Ben van Berkel, az amerikai Pritzker-díjas Richard Meier, valamint Franciaország híres építészirodája, az Explorations Architecture, illetve a Belgrád új jelképévé vált Ada-hidat tervező szlovén Arhitektura cég is.

ujhid

Fotó: Google Maps

Forrás:

https://magyaridok.hu/gazdasag/ot-uj-duna-hid-keszul-2734690/

https://24.hu/belfold/2017/06/30/uj-hid-epul-budapesten/

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése