Újjáépülő fővárosi csomópont

Vissza

Századunk sajátossága, hogy új városok létrejötte helyett a már meglévők épülnek, terjeszkednek tovább. A környező települések lassan a részévé válnak, ezért a közlekedési hálózatok is folyamatosan változnak az igényekhez megfelelően. Kelenföldön tanúi lehetünk egy új városközpont születésének, itt az ország legnagyobb intermodális csomópontja jön létre.

Európában példaértékű csomóponttá alakul Budapest nyugati kapuja. Magyarország nyugati részébe induló tömegközlekedési eszközök, Kelenföld-Őrmező és Sasad találkozásánál fekvő részét a főváros „nyugati kapujának” is szokták hívni.

Az M4-es metró már magában is nagy változás volt Kelenföld számára, de ez még messze nem minden. Az M1-M7 balatoni út átszervezése és felújítása, irodaházak, bevásárlóközpontok építése és az Etele téri végállomás rendezése egyidejűleg zajlik. A cél egy Közép-Európában egyedi intermodális csomópont kialakítása.

Ezekkel az újításokkal Budaörs, Törökbálint és Diósd mindössze 10 percre, Biatorbágy 15 percre, Herceghalom 20 percre, Érd és Bicske 25 percre, Velence, Martonvásár és Tatabánya pedig 30 percre lesznek a tárgyalt területtől. Ennek következtében a közeljövőben érezhető lesz már a fellendülés, és olyan városrészek és területek kapcsolódnak be a főváros életébe, akiknek eddig szinte lehetetlen lett volna.

Ugyan a tervek és a fejlesztések folyamatosan haladnak, mégis hátravan még néhány dolog, mint az Etele téri buszvégállomás kérdése. Nincs még konkrét terv a régi pályaudvar épületével kapcsolatban, csak annyi biztos, hogy funkcióját az M4 metró és a MÁV közös aluljárójában található jegypénztárak és utasforgalmi irodák veszik át. Folyamatban van az okospláza építése szintén ezen a lokáción, illetve a Budapest One irodaház fejlesztése is.

 

Forrás:

Index.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Egyszerűen adja meg email címét

Eladná ingatlanát?

Irodánk kiterjedt nemzetközi és magyar ügyfélkörének, valamint tapasztalt, profi értékesítői csapatának köszönhetően átlagosan 10-15 ingatlan eladását bonyolítja le havonta.

Megbízás küldése